Сезон лисичок: що приготувати із запашних грибів

27 липня 2017, 15:00
Читать новость на русском

В Україні у розпалі сезон лисичок, з яких виходять дуже смачні страви. Пропонуємо кілька рецептів з лисичками.

Лисички полюбили в усьому світі не тільки за їх аромат, але і за корисні властивості. Зокрема, ці гриби, багаті калієм, селеном, вітамінами В, А і Д.

Читайте також: Як правильно варити кукурудзу: корисні поради

Сметанно-грибному суп з лисичками

Інгредієнти:

500г лисичок,

100г шпику,

3 л води,

2 цибулини,

1 ч.л. борошна,

сметана,

перець, сіль.

Рецепт приготування:

Гриби добре промийте та наріжте на 2-3 частини. Дрібно наріжте шпик, потушкуйте в ньому до м'якості цибулю 10 хв, додайте гриби. Це все протушкуйте ще 45 хв.

Тоді долийте окріп, підсоліть, на повільному вогні кип'ятіть суп півгодини.

У сметані розведіть борошно і заправте суп, поперчіть.

Теплий салат з лисичками

Інгредієнти:

500г лисичок,

100г копченої грудинки або бекону,

2-3 шматочки білого багету,

2 зубчики часнику,

рослинна олія,

зелень, мелений перець чорний, сіль.

Рецепт приготування:

Промийте гриби, поріжте їх на четвертинки. Зріжте шкірку з грудинки, дрібно наріжте м'ясо.

На нагрітій сковороді обсмажте грудинку до хрускоту, тоді приберіть її зі сковороди.

Тоді покладіть на сковороду гриби, нехай з них випарується вся волога, посоліть і смажте до готовності.

Кілька шматочків багета без скоринки наріжте кубиком, в сковороді розігрійте олію, обсмажте на ній нарізаний часник до рум’яності. Приберіть часник і покладіть хліб, обсмажте його до хрускоту.

Крупно нарізати петрушку або листя салату, викладіть в порційні тарілки, збризнуті олією, викладіть гриби, грудинку і сухарики.

Читайте також: Як зробити смачні котлети з кабачків та з сиром: рецепт

Омлет з лисичками

Інгредієнти:

2 яйця,

2 ст.л сметани,

сіль, перець за смаком

85 г лисичок,

олія для обсмажування,

зелень.

Рецепт приготування:

Лисички почистить і промийте в холодній воді.

Збийте яйця, нарізану зелень і сметану. Посоліть за смаком. На розігріту сковороду викладіть гриби, готуйте близько 2-3 хвилин, посоліть і поперчіть.

Додайте яєчну суміш і обсмажте з двох сторін до готовності. Перекладіть на підігріту тарілку і відразу ж подавайте на стіл.