Сезон лисичок: що приготувати із запашних грибів
В Україні у розпалі сезон лисичок, з яких виходять дуже смачні страви. Пропонуємо кілька рецептів з лисичками.
Лисички полюбили в усьому світі не тільки за їх аромат, але і за корисні властивості. Зокрема, ці гриби, багаті калієм, селеном, вітамінами В, А і Д.
Читайте також: Як правильно варити кукурудзу: корисні поради
Сметанно-грибному суп з лисичками
Інгредієнти:
500г лисичок,
100г шпику,
3 л води,
2 цибулини,
1 ч.л. борошна,
сметана,
перець, сіль.
Рецепт приготування:
Гриби добре промийте та наріжте на 2-3 частини. Дрібно наріжте шпик, потушкуйте в ньому до м'якості цибулю 10 хв, додайте гриби. Це все протушкуйте ще 45 хв.
Тоді долийте окріп, підсоліть, на повільному вогні кип'ятіть суп півгодини.
У сметані розведіть борошно і заправте суп, поперчіть.
Теплий салат з лисичками
Інгредієнти:
500г лисичок,
100г копченої грудинки або бекону,
2-3 шматочки білого багету,
2 зубчики часнику,
рослинна олія,
зелень, мелений перець чорний, сіль.
Рецепт приготування:
Промийте гриби, поріжте їх на четвертинки. Зріжте шкірку з грудинки, дрібно наріжте м'ясо.
На нагрітій сковороді обсмажте грудинку до хрускоту, тоді приберіть її зі сковороди.
Тоді покладіть на сковороду гриби, нехай з них випарується вся волога, посоліть і смажте до готовності.
Кілька шматочків багета без скоринки наріжте кубиком, в сковороді розігрійте олію, обсмажте на ній нарізаний часник до рум’яності. Приберіть часник і покладіть хліб, обсмажте його до хрускоту.
Крупно нарізати петрушку або листя салату, викладіть в порційні тарілки, збризнуті олією, викладіть гриби, грудинку і сухарики.
Читайте також: Як зробити смачні котлети з кабачків та з сиром: рецепт
Омлет з лисичками
Інгредієнти:
2 яйця,
2 ст.л сметани,
сіль, перець за смаком
85 г лисичок,
олія для обсмажування,
зелень.
Рецепт приготування:
Лисички почистить і промийте в холодній воді.
Збийте яйця, нарізану зелень і сметану. Посоліть за смаком. На розігріту сковороду викладіть гриби, готуйте близько 2-3 хвилин, посоліть і поперчіть.
Додайте яєчну суміш і обсмажте з двох сторін до готовності. Перекладіть на підігріту тарілку і відразу ж подавайте на стіл.