Укр Рус
15 липня, 12:06
6

Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

Шашлик – це головна страва майже всіх пікніків на природі чи в парку. Смачне, соковите і ніжне м'ясо, яке тане в роті, точно не залишить нікого байдужим. Як приготувати смачний шашлик із свинини, баранини та курки – читайте в матеріалі.

У вихідні на травневі свята українці полюбляють влаштувати чудовий відпочинок на свіжому повітрі, з багаттям та звісно ж – зі смачними стравами.

Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі

Якщо ви збираєтесь на пікнік – то маємо для вас кілька рецептів шашлику, які зроблять ваш вихідний ще смачнішим.

Універсальна порада: вибирайте для пікніка тільки свіже м'ясо – охолоджене. Щоб не лишитися голодними після пікніка, беріть 300-400 г м'яса на дорослу людину. М'ясо для шашлику має бути з мінімальною кількістю жиру – в цьому випадку воно "легше" для шлунка і не так сильно пригоратиме.

Шашлик із свинини

Кожен, хто любить м'ясо і вміє його готувати, точно має свій власний секрет смачного шашлику або особливого маринаду з додаванням кефіру, йогурту, з томатною пастою, мінеральною водою... Але є одне правило, якого дотримуються майже всі, – смажити шашлик потрібно на вугіллі з дуба або бука. Тоді його аромат стає ще кращим!


Шашлик із свинини

Інгредієнти:
× 2 кг свинячої шийки середньої жирності
× 2-3 ст. л. не надто гострої аджики
× 2 зубчики часнику
× оливкова олія
× 1 ст. л. запашного перцю горошком
× 1 ч. л. чорного перцю горошком

Читайте також: Не шашликом єдиним. 11 рецептів вегетаріанських страв для пікніка

Для подачі:
× свіжі овочі та зелень
× тонкий лаваш
× соус за смаком

Рецепт приготування шашлику зі свинини:

1. Для маринаду перетріть в ступці часник і перець горошком до стану пасти. Додайте аджику, перемішайте і влийте близько 1/3 склянки олії. Перемішайте виделкою.

2. М'ясо наріжте кубиками (товщина приблизно 5 см), викладіть в миску або каструлю, влийте маринад і ретельно перемішайте, злегка втираючи маринад в шматки м'яса. Якщо вам здається, що маринаду замало, влийте ще трохи олії і знову ретельно перемішайте. Накрийте і залиште в прохолодному місці на 6 годин.

3. За 30-40 хвилин до смаження дістаньте м'ясо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Приготуйте вугілля – воно має вигоріти, щоб, коли ви покладете на мангал шашлики, вугілля було білого кольору.

4. Якщо аджика не дуже солона – то додайте ще солі перед смаженням. Нанизайте м'ясо на шампури і готуйте на вугіллі, весь час повертаючи. Подавайте гарячими, із зеленню, овочами, лавашем і улюбленим соусом.

Порада: на дно каструлі, в які маринується м'ясо, можна покласти пару пучків вашої улюбленої зелені (скажімо, кінзи або розмарину), попередньо розібраної на гілочки і розім'ятої між пальцями. Потім викладіть м'ясо і покладіть зверху кілька гілочок зелені. Якщо класти зелень так, то у м'яса з'являється дуже ніжний аромат.

Шашлик із баранини

Баранина – м'ясо з характером. Щоб прибрати характерний запах, потрібно приготувати насичений маринад з коньяком і ароматними травами.


Ніжний шашлик з баранини

Інгредієнти:
× 1,5 кг баранини без кісток
× 300 г курячого жиру

Для маринаду:
× 4 цибулини
× невеликий пучок кінзи
× невеликий пучок петрушки
× 50 мл коньяку
× 1 ст.л. винного оцту
× 3 ст.л. рослинного масла
× 1 ст.л. солі
× 1 ч.л. чорного перцю

Читайте також: Як організувати ідеальний пікнік: важливі поради

Для подачі:
× свіжа зелень
× 2 цибулини
× лаваш

Класичний рецепт приготування шашлику з баранини:

1. М'ясо наріжте на середні шматки, курдючний жир – на більш дрібні, і перекладіть все в миску.

2. Приготуйте маринад – цибулю очистіть і наріжте на довільні шматочки, складіть в чашу блендера, додайте зелень, коньяк, оцет і масло, подрібніть до однорідності і залийте м'ясо. Додайте сіль і перець, перемішайте і поставте м'ясо маринуватися в холодильник на 3-5 годин.

3. Нанизайте м'ясо на шампури і смажте шашлик на вугіллі до готовності, приблизно 15-20 хвилин – якщо проколоти м'ясо, то сік повинен бути прозорим. Подавайте з зеленню, цибулею і лавашем.

Шашлик з курки в маринаді з пива і меду

Завдяки неймовірно вдалому поєднанню пива і меду, цей маринад виходить дуже ароматним. Він особливо пасує до курячого м'яса. Для філе досить двох годин, а ніжки – можна залишити в маринаді на добу.


Курячий шашлик в маринаді

Інгредієнти:
× 4 великих філе курячої грудки
× 3 зубчики часнику
× 3/4 склянки пива
× 1/4 склянки соєвого соусу
× 1/3 склянки рідкого меду
× 1 ч. л. сушених пластівців чилі
× 1 ч. л. діжонської гірчиці
× 1 ст. л. оливкового масла
× кінза для подачі

Рецепт приготування шашлику з курки:

1. Наріжте куряче філе шматочками (якщо смажите на дерев'яних спажках – то невеликим шматками, якщо на звичайних шапурах – то товщина має бути не менше 5 сантиметрів).

2. Очистіть і дрібно наріжте часник. У мисці змішайте мед, гірчицю, оливкову олію і соєвий соус, додайте пластівці чилі, часник і влийте пиво. Розмішайте маринад.

3. Залийте маринадом куряче філе, перемішайте. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник на дві години.

4. Нанизайте м'ясо на шампури та смажте до готовності. Під час смаження поливайте шашлик маринадом, який залишився. Посипте м'ясо кінзою і відразу ж подавайте.

Смачного шашлику! Діліться в коментарях своїми секретами ідеального шашлику!