Рецепт пухкої паски на Великдень

16 квітня 2019, 20:40
Читать новость на русском

Пухка, солодка та неймовірно ніжна на смак паска є головним символом світлого свята Великдень. Тісто для паски готується в три простих етапи, до яких ви можете залучити діточок.

Як приготувати опару для паски

Інгредієнти для опари на паску:
– 100 мл молока;
– 2 столові ложки цукру;
– 10 грам дріжджів.

Опара для паски готується досить швидко та легко.

1. Змішайте тепле молоко та дріжді з цукром.

Читайте також: Торт "Снікерс" – рецепт вишуканого десерту

2. Накрийте харчовою плівкою.

3. Залиште в теплому місці на годину часу.

Рецепт правильно тіста на паску

Як приготувати тісто на паску

Інгредієнти для тіста на паску:
– 400 грам борошна;
– 150 грам цукру;
– 200 грам вершкового масла;
– 4 яйця;
– 30 мл молока;
– 25 грам свіжих дріжджів;
– дрібку солі;
– 200 грам родзинок.

1. Змішуємо в одній посудині яйця, сіль, цукор та тепле молоко.

2. Перемішуємо за допомогою вінчика, не збиваємо міксером.

3. Борошно та свіжі дріжджі додаємо до яєчної маси – перемішуємо.

4. Додаємо опару.

5. Починаємо вимішувати тісто для паски.

6. По одному кубику м'якого вершкового масла додаємо під час замішування тіста.

7. Вимішуємо протягом півгодини.

8. Накриваємо тісто харчовою плівкою.

Читайте також: Булочки з маком: простий рецепт приготування

9. Ставимо тісто в тепле місце на 4-5 годин, щоб тісто виросло.

10. Відсажуємо тісто легкими рухами.

11. Ставимо тісто для другого підйому в холодильник на 8-9 годин.

12. Дістаєм тісто для паски з холодильника та додаємо до нього родзинки.

13. Ретельно вимішуємо тісто.

Рецепт пухкої паски

Як пекти паску

14. Викладаємо тісто у форми, наповнюючи їх більше, ніж на половину.

15. Тісто у формах накриваємо рушником у теплому приміщенні для третього підйому.

Читайте також: Грибний пиріг з картоплею – рецепт та поради приготування

16. Змащуємо паски жовтком, розбавленим з 1 столовою ложкою води.

17. Випікаємо паски при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Час випікання залежить від розміру паски.

Смачного!

Автор фото: Богданна Рибак