Рецепт ароматного варення з груш, яке зігріє вас взимку
Ароматне варення з груш (сезон цього фрукту – саме початок осені) взимку можна їсти просто з тостами, або додавати в пироги чи інші десерти. Рецепт варення з додаванням спецій допоможе зберегти смак груші.
Секрет цього рецепту – в спеціях. Вибрані спеції знижують калорійність грушевого варення, що дуже до речі взимку, коли метаболізм сповільнюється. Якщо не подобаються ці спеції, можете додати інші ароматні прянощі, наприклад, мускатний горіх або кардамон.
Читайте також: Запасаємось на зиму: ароматний рецепт джему з дині
До того ж, сироп з цього варення добре поєднується з глінтвейном. У ньому є і солодкість, і всі необхідні прянощі.
Інгредієнти для варення із груші:
- груші твердих сортів – 2 кг;
- гвоздика – 2-3 шт;
- кориця мелена – 1/3 ч. л;
- тертий корінь імбиру – 1 см;
- стручок ванілі або ванілін;
- цедра одного апельсина;
- вода.
Як приготувати варення з груші:
1. Залийте спеції крутим окропом і дайте їм настоятися протягом 30 хвилин. З настою і цукру зваріть сироп.
2. Очистіть від серцевини і наріжте груші дрібною соломкою. Якщо у фруктів товста шкірка, очистіть їх і від неї.
3. У киплячий пряний сироп додайте грушу. Акуратно помішайте варення, щоб не пошкодити скибочки. Варіть фрукти на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
4. Простерелізуйте банки і заливайте в них варення.
Рецепт приготування ароматного варення з груші