Ранні овочі небезпечні не через нітрати, – фахівці
Нітрати – не найгірще, що можу бути у ранніх овочах навесні. Небезпечніші за нітрати є нітрозаміни і різні речовини, які використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.
Про це розповіла експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко, передає "Обозреватель".
За її словами, ці речовини в овочах несуть найбільшу небезпеку здоров'ю людини при споживанні.
Читайте також: Топ-3 весняних фрешів для покращення здоров'я
Потрібно розуміти, що крім нітратів, є і інші речовини в таких ранніх овочах. Помідор обробляють ззовні, щоб він добре зберігався. Нітрати як такі, вони нам не загрожують, а загрожують нітрозаміни, які утворюються в нашому організмі,
– пояснила вона.
Фахівець Олена Сидоренко додала, що зараз у світі існує безліч препаратів для обробки ранніх овочів, які активно використовують аграрії.
"Зрозуміло, що такі ранні овочі потрібно добре мити. Крім нітратів, які є всередині, вони добре розчиняються у воді, є понад дві тисячі різних речовин, які використовують для обробки і зберігання, зокрема і пестициди. Вони якраз продовжують термін зберігання таких ранніх овочів", – зазначила експерт.