Італійська кростата: як легко приготувати смачний полуничний пиріг

7 липня 2019, 09:38
Читать новость на русском

Джерело:

Cosmopolitan

Незвичайний італійський пиріг під назвою "кростата" можна приготувати і в домашніх умовах за допомогою простих інгредієнтів. Тому встигніть потішити своїх рідних і друзів смакотою, поки ще на закінчився сезон полуниць.

Традиційно в якості начинки для італійської кростати використовують свіжі сезонні фрукти. Влітку найчастіше готують цей пиріг з полуницею і заварним кремом.

Читайте також: Рецепт полуничного варення без варіння ягід: покрокова інструкція

Інгрідієнти:

борошно – 250 г;

яйце – 1 шт .;

м'яке вершкове масло - 110 г;

цукор – 60 г;

ванільний екстракт – 1/2 ч.л.

Для заварного крему:

молоко – 130 мл;

борошно – 2 ст.л .;

яєчні жовтки – 2 шт .;

ванільний цукор – 4 пакетика;

мелена кориця – на кінчику ножа;

Для начинки:

свіжа полуниця – 500 г;

листочки м'яти;

мигдальні пластівці – 50 г;

цукрова пудра – для прикраси.

Спосіб приготування пирога:

Перемішайте розм'якшене вершкове масло з цукром і дрібкою солі. Додайте в масло одне яйце і ванільний екстракт, збийте до однорідної консистенції. Додайте борошно невеликими частинами, замісіть тісто. Скачайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на годину, або в морозильну камеру на 15-20 хвилин.

Підігрійте молоко, але не доводьте його до кипіння. Збийте жовтки з цукром, додайте борошно, корицю і злийте массу тонкою "цівкою" в тепле молоко. Розмішайте суміш до отримання однорідної маси, потім поверніть посудино з вмістом на вогонь. Доведіть до кипіння суміш, постійно помішуючи. Коли крем загусне, зніміть його з вогню і швидко охолодіть, опустивши посудину в ємність з холодною водою. Не припиняйте помішувати крем.

Читайте також: Як приготувати смачний сніданок з полуниці: рецепт

Форму діаметром до 30 сантиметрів присипте борошном, рівномірно розподіліть по ньому тісто, формуючи високі бортики. Випікайте тісто в розігрітій духовці при температурі 150-160 градусів протягом 30 хвилин. Потім дістаньте основу пирога з духовки і дайте їй повністю охолонути. Рівномірно наповніть пиріг заварним кремом, розподіліть по ньому полуницю. Потім прикрасьте пиріг цукровою пудрою і листочками м'яти.

Подавати справжню італійську кростату прийнято холодною, тому постарайтеся приготувати свій полуничний пиріг хоча б за 1 годину до подачі до столу.

Смачного!