Господарі, які отримали затишний будинок посеред незайманої природи, вирішили прожити в ньому рік, перш ніж розпочинати ремонтні роботи. Цей термін допоміг відчути настрій Лозанни та зрозуміти, який потенціал приховує вілла.

Цікаво Як захистити оселю від вірусів та бактерій

Віднайшовши "душу будинку", нові господарі звернулися до архітектурної студії Bureau Brisson Architectes, яка допомогла внести в проєкт радикальні зміни, зберігши оригінальні елементи.


Яскраві кольори в домі 1950-х років / Фото Bureaubrisson


Яскрава реконструкція швейцарської вілли 1950-х років / Фото Bureaubrisson

Відкритий простір першого поверху забезпечує безперешкодний доступ до вітальні. Оригінальні опірні стіни замінили двома довгими металевими балками, а самі приміщення зонуються стильною перегородкою.


Коридор відокремлений від житлової площі спеціальною перегородкою / Фото Bureaubrisson


Замість опірних стін використано вузькі колони /Фото Bureaubrisson

Кольори та матеріали стали причиною тривалих обговорень із клієнтами. Зрештою, домінантними в домі обрали світле дерево у поєднанні з синіми та червоними стінами. Сміливі тони, наче натякають на те, що дім зводився у 1950-х роках. Те ж саме стосується й меблів та декору: химерні форми килимка, використання округлих форм та вазони в коричневих горщиках відсилають до середини минулого століття.

Фото проєкту

Більше фото проєкту:

План вілли

План приміщень: