Чому треба їсти рибу: 12 вагомих причин

26 грудня 2017, 18:35
Читать новость на русском

Джерело:

Еatthis

Риба є основним продуктом збалансованої дієти, а завдяки корисним речовинам як жирні кислоти омега-3, вона покращує роботу усього організму.

Чим корисна риба

1. Покращує здоров’я серця

Жирні кислоти омега-3 здатні знизити рівень запалення та захистити серце від хронічних хворіб. Крім того, вживання риби зменшує ймовірність розвитку серцевої неостатності та ішемічної хвороби серця.

2. Джерело вітаміну D

Вітамін D незамінний для засвоєння кальцію та здорових кісток. Багато людей не отримують його в достатній кількості через спосіб життя, тому риба у раціон – чудовий варіант поповнити його нестачу.

Читайте також: 10 типів людей, які ризикують отримати дефіцит вітаміну D

3. Покращує зір

Риба – один з найкращих джерел жирних кислот омега-3, які мають властивість покращувати зір та загальне здоров’я очей.

4. Міцний сон

Вітамін D покращує якість сну і ви не прокидатиметеся серед ночі.

Читайте також: Три цінні поради, як покращити свій сон

5. Полегшує симптоми ревматоїдного артриту

Ревматоїдний артрит – це хронічне запалення суглобів. А часте вживання риби здатне зменшити біль при цій недузі.

6. Знижує рівень холестерину

Як стверджують провідні дієтологи, жирні кислоти омега-3 допомагають знизити рівень «поганого» холестерину у крові, який пов'язаний з розвитком атеросклерозу.

7. Зменшує ймовірність розвитку автоімунних захворювань

Вживання жирної риби може запобігти розвитку автоімунних захворювань як діабет 1-го типу. За словами експертів, вітамін D, який є в рибі, позитивно впливає на імунітет і вуглеводний обмін.

8. Прискорює обмін речовин

Вживання риби позитивно впливає завдяки жирним кислотам омега-3, вони прискорюють обмін речовин в стані спокою і при фізичній активності, а також окисленні жирів.

9. Знижує кров'яний тиск

Дослідження показали, що жирні кислоти омега-3 допомагають знизити тиск.

10. Покращує концентрацію

Науковці визначили, що підлітки 14-15 років, які вживають більше риби, ніж м'яса, мають кращу концентрацію уваги і довше не відволікаються на відміну від тих, хто їсть мало риби.

11. Захищає печінку

Жирні кислоти омега-3 можуть розщеплювати тригліцериди, що знижуючи ризик накопичення зайвого жиру у печінці.

12. Допомагає швидше відновлюватися

У рибі містяться поживні речовини, які допомагають відновитися після виснаження організму.