Чим замінити майонез: три смачні рецепти соусів

5 травня 2018, 09:01
Читать новость на русском

Домашній майонез і смачний, і корисний, але навіть цей соус може набриднути. Читайте далі про соуси, які стануть альтернативою майонезу: вони ідеально підійдуть для заправки салатів чи запікання м’яса.

Соус з йогурту

Інгредієнти:

2 варених жовтки

3 ст. л. густого грецького йогурту

1 ч. л. гірчиці

1/2 ч. л. лимонного соку

1/2 ч. л. дрібного цукру

Сіль і мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування соусу з йогурту:

Жовтки розімніть вилкою. Змішайте їх з іншими інгредієнтами. Акуратно збийте міксером чи блендером, щоб соус став однорідним.

Читайте також: Який соус подати до шашлику: смачні та прості рецепти

Соус з насіння

Інгредієнти:

1 стакан насіння соняшнику (очищеного)

1/2 зубчики часнику

1 ст. л. сухої порошкової гірчиці

1 ст. л. лимонного соку

1 ч. Л. білого винного оцту

Сіль і мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування соусу з насіння:

Насіння замочіть у холодній воді на 4 години, хоч можна і на всю ніч.

Злийте воду і перекладіть насіння у блендер. Туди ж викладіть решту інгредієнтів. Збийте все до однорідної консистенції.

Якщо соус вийшов сухим, додайте чайну ложку води і знову збийте блендером.

Соус з соєвого молока

Інгредієнти:

1 стакан оливкової олії extra virgin

1/2 склянки соєвого молока

1 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. солодкої гірчиці

1/2 ч. л. солі

Рецепт приготування соусу із соєвого молока:

Помістіть в чашу блендера або відповідну тару молоко, лимонний сік, гірчицю і сіль.

Добре збийте, потім акуратно влийте тонкою цівкою олію, продовжуючи збивати віночком або блендером.