Чи треба відмовлятись від кави: користь та шкода напою
Зважаючи на тенденцію до здорового способу життя, люди все частіше відмовляються від кави. Зараз також з'явилось чимало міфів, пов'язаних з цим напоєм. Чи насправді кава шкідлива, та що відбувається з організмом, якщо відмовитись від кави – про це далі.
Лікар-дієтолог і співзасновник проекту Beauty Ballers Ганна Івашкевич розповіла у коментарі виданню elle.ua, що відбувається з тілом, коли ви відмовляєтеся від кави.
Мінуси вживання кави
Каву не можна вживати натщесерце, бо вона стимулює вироблення гормону холецистокініну, який запускає травлення. Якщо шлунок пустий, то це призведе до появи печії, а з часом і гастриту.
Читайте також: Що приготувати на сніданок: три цікаві рецепти яєчні
Кава підвищує кислотність шлункового соку, артеріальний тиск і порушує сон.
Кава містить консерванти, які негативно впливають на обмін речовин, провокують виникнення целюліту.
Кава призводить до зневоднення організму, тому коли ви вживаєте занадто багато цього напою, водний баланс дуже важко відновити.
Чому варто пити каву
Кава містить антиоксиданти, які виводять з організму вільні радикали - вони сприяють старінню організму. Ці антиоксиданти допомагають також боротися з онкологічними захворюваннями, деякими хворобами серця, обома видами цукрового діабету і хворобою Паркінсона.
Деякі дослідження доводять, що натуральна кава зменшує ймовірність розвитку раку товстої кишки, стимулює діяльність шлунково-кишкового тракту.
Кофеїн зменшує або усуває знімає головний біль, оскільки розширює судини мозку.
Що відбувається з організмом, якщо ви відмовитесь від кави
Організм навчиться краще засвоювати вітаміни.
Кофеїн "вбиває" вітамін В, знижує вміст в організмі заліза, калію, цинку, кальцію. А одна чашка в 150 мл гальмує засвоєння кальцію на цілих три години. Більш того, кофеїн вимиває з організму кальцій, і в результаті зловживання кави кістки стають крихкими.
Людина стає енергійнішою. Кава змушує тіло виробляти адреналін, і якщо ви п'єте його постійно, то вам з кожним разом потрібно все більше і більше кофеїну, щоб організм відповідав на нього з однаковою ефективністю.