4 звички у харчуванні, що допоможуть більше встигати
Більшість людей переконані, аби більше встигати треба правильно розподіляти свій день. Однак, не останнє місце тут займає харчування. І не лише те, що ми їмо, але і як, і коли споживаємо їжу.
Про це пише видання "Дождь".
Справа в тому, що вуглеводи, якими ми так любимо перекушувати під час обідньої перерви, пригнічують продуктивність організму. Тож зекономивши на повноцінному ланчі, іншу половину дня ми проводимо у млявому стані.
Видання виокремило 4 правила харчування, які підвищать продуктивність протягом дня.
Підготуйте обід заздалегідь
Приготуйте свій ланч, або місце, де ви хочете пообідати, ще вранці. Адже якщо ви вийдете на обід вже відчуваючи сильний голод, то у більшості випадків ви оберете фаст фуд чи кондитерську.
Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться
Обідайте перед відчуттям сильного голоду
Не варто терпіти відчуття голоду. Як тільки відчуєте, що вам варто поповнити запаси енергії – виходьте на обід. Таким чином ви з’їсте стільки, скільки потребує ваш організм. Якщо ж дотягнете до відчуття сильного голоду, то можете похапцем з’їсти лишнього. Це значно ускладнить травні процеси, тож зайва енергія піде на травлення, а не на продуктивну роботу.
Відмовтесь від вуглеводів
Якщо ви регулярно споживаєте вуглеводи, це призводить до так званих скачків глюкози. Тож з’являється відчуття сильного голоду, після перекусу – сонливість, а також потреба пожувати кожні 2-3 години.
Оточіть себе корисними снеками
Всім нам знайоме відчуття, коли хочеться перекусити, а часу на повноцінний ланч немає. Тоді ми тамуємо голод батончиками. Дієтологи ж радять принести на роботу горіхи, нарізані овочі чи фрукти. Щоб коли ви відчуєте голод – ви тамували його корисною їжею.