Як використати черствий хліб: 3 способи

31 липня 2017, 13:33
Читать новость на русском

Хліб не потрібно одразу ж викидувати, якщо він став не таким м'яким, як був при покупці.

Хліб чи батон не першої свіжості можуть бути чудовим інгредієнтом для ваших страв. Ось три чудові ідеї, як використати черствий хліб, передає "Лайфхакер".

Хлібний пудинг

Потрібно:

• підсохлий хліб;

• 2 склянки молока;

• 2 яйця;

• 2 чайні ложки вершкового масла;

• ⅓ склянки цукру;

• дрібка солі;

• ванілін.

Спосіб приготування:

У кастрюлі змішати молоко, масло, ванілін, сіль і цукор. Поставити посудину на середній вогонь, поки масло не розтане та охолодити.

Яйця потрібно збити та додати в молочну суміш. Хліб нарізати невеликими кубиками та викласти у форму для запікання, яку попередньо треба змастити маслом.

Читайте також: Бананові чіпси: рецепт приготування

Хліб залити яєчною сумішшю та випікати до рум'яної скоринки. До солодкого пудинку також можна додати фрукти чи шоколад.

Також можна приготувати солони пудинг: просто замість цурку додати сіль, а в якості начинки додати овочі, м'ясо чи гриби.

Панцанелла

Таку дивну назву має досить простий італійський салат із хлібними грінками.

Потрібно:

• черствий хліб;

• помідори;

• ріпчаста цибуля;

• оливкова олія;

• прованські трави;

• оцет;

• базилік;

• сіль, чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

Хліб нарізати кубиками та попередньо обсмажити або запекти у духовці. Так вони в салаті довше залишатимуться хрусткими, а не одразу розмокнуть. До хліба нарізати помідори та цибулю.

Для заправки потрібно змішати трошки оцту, прованські трави, оливкову олію, базилік та інші спеції за смаком. Усе перемішати. За бажання в салат також можна додати оливки, сир чи інші овочі.

Заправка з хлібних крихт

Хлібні крихти можуть чудово доповнити салати, сендвічі та інші страви.

Потрібно просто підсмажити чи запекти хліб із травами і олією, аби він став хрустким та ароматним. І його вже можна додавати у салати, додавши, до прикладу, часник та цедру лимона.