Як приготувати корисний квас з буряка: рецепт від дієтолога

11 серпня 2017, 10:14
Читать новость на русском

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська поділилася рецептом бурякового квасу, який має корисну дію для всього організму.

"Буряк вже сам по собі містить багато цукру, через що його обмежують у раціоні людей, в яких підвищений рівень цукру в крові та діабетикам. А цей напій цукру не містить, оскільки весь цукор з'їдають корисні лактобактерії", – пояснює Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Рецепти окрошки: три смачні ідеї

Рецепт квасу з буряка

1 літр обов’язково фільтрованої води.

2 буряки миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками.

Жменя ягід (дають гарний колір, аромат і присмак).

1 чайна ложка морської солі (її розчинити у воді і залити нарізані буряк, ягоди і фрукт).

Шматочок імбиру.

1 груша. Теж дає аромат і покращує молочнокисле бродіння.

Витримуємо при кімнатній температурі (не в теплоті), весь час струшуючи чи помішуючи, знімаючи пінку.

Напій можна вживати на 3-ій день.

Зберігаємо у холодильнику, і весь час доливаємо воду (можна залити 2-3 рази).