Як приготувати ідеальну каву в турці
12 жовтня 2017,
09:06
Читать новость на русском
Якщо ви починаєте ранок з кави, то спробуйте приготувати її в турці. Це досить проста і кава не втратить тонкий смак і аромат.
Як приготувати каву в турці
Читайте також: 7 переконливих причин випити кави зранку
Промийте турку (інша назва джезва), засипте 1 чайну ложку дрібно меленої кави і додайте 75 мл холодної води.
Для смачної кави найкращий варіант джерельна вода, але можна взяти і фільтровану. Проте не беріть воду з-під крану і не використовуйте вже кип'ячену.
Поставте турку на вогонь. Нагрійте, але не доводіть до кипіння. Тепер головне дочекатися моменту, коли пінка підніметься.
Зніміть турку з вогню, коли пінка осяде знову ставте на вогонь. Пінка повинна піднятися тричі і тричі її треба опустити.