Збірник, який досі використовують, був складений ще у 1957 році і туди лише двічі вносили дрібні правки, пише "СТБ".
"Збірник рецептів розроблявся в повоєнний час, і головними критеріями тих років були калорійність і поживність. Наприклад, манка – некорисний, але дешевий, простий і калорійний продукт. Через півстоліття для дітей готують за тими ж технологіями: подають манку з грудочками і кип'яченою сметаною, гумовий гуляш. Шкільне харчування – частина навчального процесу. Чому б нам не реформувати не тільки шкільну програму, але і шкільне харчування", – переконує Клопотенко.
Читайте також: Настоящий вкус Италии: продукты и блюда, которые вы обязаны попробовать, путешествуя на яхте
Грант для молодого кухаря виділив фонд "Ашан для молоді". Клопотенко для реалізації своєї ідеї отримав 314 580 гривень. Ці гроші підуть на оплату послуг дієтологів, кухарів, технологів, редакторів, адміністрування проекту і рекламну кампанію.
Також частину бюджету планують витратити на отримання усіх необхідних дозволів від держави. За прогнозами Клопотенко, аби втілити свою ідею в життя йому буде потрібно близько 6 місяців.