Вчені назвали найнебезпечніші фрукти, які викликають рак та інші захворювання

5 серпня 2017, 11:47
Читать новость на русском

Американські вчені провели дослідження та з’ясували, в яких фруктах та ягодах міститься найбільше пестицидів.

Саме через високий рівень пестицидів, ці продукти такі небезпечні. Як виявилось, найбільше цих хмікатів міститься в полуниці, пише The Daily Mail.

Результати цих досліджень були опубліковані у щорічному звіті американської некомерційної організації Environmental Working Group.

Читайте також: Які напої небезпечно вживати у спеку

Загалом вчені проаналізували 48 видів фруктів та овочів на основі понад 36 тисяч зразків. Полуниця очолює список тринадцяти фруктів та овочів із найбільшим вмістом пестицидів, адже ці шкідливі речовини знайшли у 70% проаналізованих фруктів. Тобто лише 30% полуниці на ринку безпечні.

Вчені неодноразово стверджували, що пестициди впливають на людину дуже негативно: вони пов'язані із розвитком раку, ожиріння, хвороби Паркінсона, діабету та безпліддя.

В першу п'ятірку по небезпеці також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Також небезпечні пестициди знайшли у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці та картоплі.