Паста з соусом, грибами та беконом: покроковий рецепт
Макарони – один із найпопулярніших продуктів, однак часто вони нам перестають подобатися через одноманітність приготування. Пропонуємо смачний та швидкий рецепт пасти.
Більшість людей готують пасту так: варять макарони і змішують з соусом. Не дивно, що паста в ресторанах потім здається смачнішою. Однак. якщо трохи постаратися, то без особливих зусиль та затрат можна приготувати макарони смачно і в домашніх умовах.
Читайте також: Вчені назвали макарони, які корисні для серця
Рецепт пасти з соусом, грибами та беконом
Інредієнти (на дві порції):
Макарони;
2 столової ложки оливкової олії;
4 зубчика часника;
2/3 пучки петрушки;
3-4 шматочки бекона;
2 горстки нарізаних грибів;
1 цибуля-шалот;
1 пучок свіжого шпинату або рукколі;
700 грам томатного соусу;
За бажанням: тертий сир, кедрові горішки, оливки, каперси або в'ялені помідори.
Рецепт приготування пасти з соусом, грибами та беконом:
1. На середньому вогні закип'ятіть підсоленну воду у великій кастрюлі. На пательню на середньому вогні добавте олії, часник і смажте до м'якості, приблизно 3 хвилини. Потім добавте петрушку, добре розмішайте і викладіть на тарілку.
2. Викладіть в цю ж сковороду бекон і смажте, поки він не стане хрустним, приблизно 3 хвилини. Поітм добавте гриби та готуйте, доки вони також не стануть хрустими. Потім добавте суміш чеснника з петрушкою та перемішайте. Також добавте цибулю-шалот, готуйте до м'якості, приблизно 2 хвилини, потім додайте шпинат і готуйте близько 2 хвилин. Добавте соус і трохи зміншіть вогонь.
3. Зваріть пасту і викладіть в друшляк. Потім викладіть її на тарілки та полийте соусом. За бажанням посипте тертим сиром, піджареними кедровими горішками, або нарізаними в'яленими томатами або каперсами.