Науковці зробили важливе відкриття про шашлик
29 березня 2018,
06:09
Читать новость на русском
Споживання в їжу м’яса, просмаженого на відкритому вогні, може призвести до розвитку гіпертонії.
Відповідні дослідження проводили науковці з Гарвардського університету.
У дослідженні вони порівняли людей, які їли просмажене на відкритому вогні м'ясо більше 15 разів на місяць і менше 4-ох разів на місяць.
Читайте також: Не шашликом єдиним. 11 рецептів вегетаріанських страв для пікніка
Науковці з’ясували, що в осіб з першої групи ризик розвитку гіпертонії був на 17% вищим, ніж у людей з другої групи.
Окрім того, як зазначили науковці, приготування м'яса при високих температурах може призвести до появи кількох побічних сполук. Вони можуть викликати окислювальний стрес, запалення і резистентність до інсуліну.