Експерти дали невтішний прогноз щодо вироблення шоколаду
Експерти Національного управління океану та атмосфери США заявили, що протягом 40 років шоколад може зникнути як явище.
Про це пишуть на The Daily Mail.
На їхню думку, вся справа в тому, що рослини какао, які є головним інгредієнтом цих солодощів, наразі боряться за виживання. А внаслідок глобального потепління підвищення температури всього на 2,1 °С протягом найближчих 30 років спричинить загрозу для рослин.
Читайте також: 10 вигаданих фактів про шоколад
Вчені в той же час зазначають, що таке підняття температури могло б компенсуватися за рахунок підвищення вологості, однак навряд чи кількість опадів збільшиться.
Оскільки какао найкраще вирощувати в екваторіальних широтах, то одним із шляхів вирішення такої проблеми може стати переміщення площі їхнього виробництва. До прикладу, вище екватора, але оскільки там гірська місцевість, яка ретельно оберігається для дикої природи до 2050 року, це не зовсім можливо.