Про це розповіла дієтолог Людмила Бабич в коментарі "ГолосUA".

Читайте також: Дієтологи застерігають, здорове харчування може бути шкідливим

Як пояснила фахівець, вживання солодких або борошняних продуктів різко підвищує рівень глюкози в організмі, тож ми відчуваємо приплив бадьорості і навіть ейфорії. Але він триває недовго.

Після різкого стрибка відбувається і різке падіння, в результаті – настає занепад сил, ми відчуваємо себе сонливими і втомленими.

"Замість цукерок і булочок на робочому місці краще перекусити фруктами, підійде навіть печиво, наприклад, вівсяне або легкі крекери, але точно не тортик або тістечка", – розповіла Бабич.

До слова, вона також не рекомендує пити влітку солодку каву чи чай, бо це матиме такий же ефект для організму.