Чому перець чилі такий корисний
Лікарі стверджують, що гострий перець чилі здатний розплавляти жир та підвищувати енергозатрати організму на перетравлення їжі.
Найгостріша частина в перчику – це насіння, тож його лікарі радять не вживати, а акуратно вибирати ложкою. Пекучість перцю надає капсаіцин, який стимулює рецептори тепла в тілі.
Вважається, що капсаіцин через свою гостроту тренує наш організм, а мозок, аби подолати дискомфортне відчуття, натомість виробляє ендорфіни.
Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться
Також капсаіцин може запобігати розвитку ракових клітин. Статистика говорить, що в країнах, де полюбляють гострі страви, рівень онкозахворювань набагато нижчий, ніж в інших географічних областях.
При покупці перцю чилі радять звертати увагу на його вигляд. Перець має бути яскравого кольору, с гладкою та цупкою шкіркою та без зморшок. Зберігати його варто в поліетиленовому пакеті в холодильнику не більше 2 тижнів.