Укр Рус
10 квітня, 04:10
1

Чому перець чилі такий корисний

Чому перець чилі такий корисний Чому перець чилі такий корисний

Лікарі стверджують, що гострий перець чилі здатний розплавляти жир та підвищувати енергозатрати організму на перетравлення їжі.

Найгостріша частина в перчику – це насіння, тож його лікарі радять не вживати, а акуратно вибирати ложкою. Пекучість перцю надає капсаіцин, який стимулює рецептори тепла в тілі.

Вважається, що капсаіцин через свою гостроту тренує наш організм, а мозок, аби подолати дискомфортне відчуття, натомість виробляє ендорфіни.

Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться

Також капсаіцин може запобігати розвитку ракових клітин. Статистика говорить, що в країнах, де полюбляють гострі страви, рівень онкозахворювань набагато нижчий, ніж в інших географічних областях.

При покупці перцю чилі радять звертати увагу на його вигляд. Перець має бути яскравого кольору, с гладкою та цупкою шкіркою та без зморшок. Зберігати його варто в поліетиленовому пакеті в холодильнику не більше 2 тижнів.