Чим корисна гостра їжа: 4 факти

30 січня 2017, 00:25
Читать новость на русском

Дослідники з’ясували, що помірне вживання гострої їжі, зокрема перцю чилі, позитивно впливає на здоров’я людей.

Про це повідомляє Життя.

Користь для серця

Споживання у їжу гострого перцю хоча б раз у місяць зменшує ризик померти від інсульту чи інфаркту на 13%.

Втрата ваги

Перець чилі є корисним для тих, хто хоче втрати кілька зайвих кілограмів. Все завдяки капсаїцину, одному з головних елементів у чилі. Він допомагає тілу ефективніше спалювати калорії.

Користь для чоловіків

Дослідження свідчать, що у чоловіків, які полюбляють гостру їжу, рівень тестостерону є вищим, аніж у тих, хто гостренького не любить.

Боротьба з цукром

Капсаїцин, який є у чилі, може допомагати регулювати рівень цукру. Зокрема, він не дає різко підніматися рівню цукру в крові.

Читайте також: Небезпечно для здоров’я: яку рибу категорично не можна їсти