11 причин, чому треба їсти кавун
Сезон кавунів в Україні – у розпалі. Ці соковиті ста солодкі ягоди – ідеальний десерт у спекотний літній день, адже кавуни вгамовують спрагу та приносять величезну користь для здоров'я.
Спеціалісти порталу Care2 описали про 11 переваг для здоров'я від кавуна.
Читайте також: Варення з кавуна: рецепт незвичайного десерту
1. Кавун багатий на лікопін – речовини, які надають таким продуктам, як кавун, помідори, гуава, шипшина, суниця і грейпфрут, рожево-червоний відтінок. Дослідження показують, що споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і раку молочної залози.
2. Крім того лікопін зменшує ризик захворювань серця, атеросклерозу і підвищеного кров'яного тиску.
3. Вчені з Техаського університету в Остіні з’ясували, що кавун стимулює кровоносні судини і підвищує лібідо.
4. Кавуни містять амінокислоту цитрулін, з якої утворюється аргінін, що запобігає накопиченню жиру у клітинах.
5. Якщо ви споживаєте кавун – цитрулін перетворюється на аргінін, в організмі людини синтезується оксид азоту. Ці процеси запобігають нападам стенокардії, підвищенню тиску і ризику серцевих захворювань.
6. Кавун містить флавоноїди, каротиноїди та тритерпеноїди. Ці речовини мають потужні антиоксидантні властивості, запобігають хворобам і уповільнюють процес старіння.
7. У кавуні є глутатіон, який є важливою поживною речовиною, необхідною для підтримання здоров'я печінки.
8. Кавун багатий на бета-каротин, який забезпечує здоров’я шкіри, і вітаміну С, який підвищує імунітет.
9. Кавун очищує наш організм, виводить токсичні речовини.
10. Кавун на 92% складається з води, яка зволожує клітини і запобігає зневодненню організму.
11. Кавун має протизапальну дію, бореться з десятками серйозних хронічних захворювань, починаючи від артриту та закінчуючи раком.